Duurzame aanpak voor de lange termijn

De grote uitdaging voor producten is het zo ver mogelijk terugdringen van de ecologische footprint. Modernista werkt vanuit duurzaamheidsoogpunt uitsluitend samen met Europese fabrikanten. Steeds meer opdrachtgevers denken na over de footprint van armaturen en de manier waarop je het materiaal kunt blijven gebruiken. Gelukkig denken onze leveranciers steeds een stap vooruit om zo duurzaam mogelijk te kunnen werken.

Systeemdenken als oplossing voor duurzame gebiedsontwikkeling

De kranten en de media staan er vol van: heel het land is in crisis. We hebben een stikstofcrisis, een energiecrisis, een grondstoffencrisis, een economische crisis en Den Haag heeft het steeds vaker over een vertrouwenscrisis. En waar we allemaal druk mee zijn, is dat als er weer een crisis het daglicht ziet we hier met zijn allen bovenop springen om de ultieme oplossing te bedenken.

Slimme deelbare infrastructuur is de toekomst van onze stations

Het geeft me altijd een nostalgische energie: rondlopen op een centraal station. Of het nu Amsterdam, Antwerpen of New York is, ik probeer mij altijd in te beelden wie hier vroeger allemaal is aangekomen. Wereldveranderaars of kunstenaars in 1900, artiesten in 1960 enzovoorts. Wat zagen zij toen ze aankwamen? Zagen ze de kans voor hun carrière, misstanden die ze wilden aanpakken of was het voor hen een stap in het onbekende? Wat ziet iedereen die vandaag (of morgen) aankomt? Komen zij met hetzelfde gevoel aan? Als het aan mij ligt, zien ze in ieder geval geen doolhof van laadinfrastructuur en technische ruimtes.